Om

Skräckfilmcirkeln Podcast sprider kunskap och ger er en djupdykning i skräckens värld, både de klassiska och moderna filmerna ger lyssnare fakta och nyanserade recensioner som förhoppningsvis fördjupar förståelse av skräckfilmerna.
För att ytterligare berika våra diskussioner, bjuder vi med jämna mellanrum in gäster, experter och passionerade entusiaster som kastar nytt ljus över skräckgenren. Så gör dig redo att utforska skräckens dunkla domäner med oss på Skräckfilmcirkeln – där spänning och skräck blir en konstform att njuta av.

Skräckfilmcirkeln är ursprungligen en studiecirkel på ABF i Eskilstuna, startad av Fredrik Rosengren, sedan år 2014 och har en unik uppbyggnad som vill utveckla sättet vi upplever skräck på. Inför varje film genomförs en föreläsning som lyfter fram teman passande filmernas innehåll, historia och kontexter. Varje detalj i filmen diskuteras av engagerade deltagare, och mer än hundra filmer har hittills avhandlats.

Patrik Norén
Informationsdesigner, grundare och producent till podcasten
Favoritsubgenres: zombies, slasher och found footage
Jag tittar på skräckfilm så ofta jag hinner och för det tycker familjen jag är tokig. Jag anser det vara ett utmärkt sätt att lämna nutiden och ta en resa in i den fiktiva världen och det mest obskyra.
Instagram: @justcallmepatrikswe

Fredrik Rosengren
Präststuderande, allvetande inom skräck, grundare till studiecirkeln
Favoritsubgenres: slasher, evil animals och vampyrer
Jag är en kattälskande skräckfilmsentusiast som håller på att studera till präst. Skräck har intresserat mig sedan jag var 12 och än har jag inte tröttnat för skräckfilm uppfinner alltid sig själv.
Instagram: @cid256


Copyrightinformation:
FPN Productions