Om

Skräckfilmcirkeln startade som en studiecirkel på ABF i Eskilstuna 2014
Fredrik Rosengren bestämde sig för att starta en studiecirkel där man skulle titta på skräckfilm. Men det fanns ett problem: att bara titta på film räknas inte som folkbildning. Snabbtänkt som Fredrik är så kom han på att man kan lägga till en föreläsning innan varje film och på så vis göra varje träff till ett kulturevenemang. Sedan dess har över 90 filmer, dess innehåll och bakgrunder hamnat under mikroskåp och fått en analys av deltagarna.

Vi som vägleder dig genom skräckfilmens värld:

Patrik Norén (till höger)
Informationsdesigner, grundare till podcasten och skräckfilmssamlare
Favoritsubgenres: zombies, slasher och found footage
Jag tittar på skräckfilm så ofta jag hinner och för det tycker familjen jag är tokig. Jag anser det vara ett utmärkt sätt att lämna nutiden och ta en resa in i den fiktiva världen där de mest obskyra händelserna inte hänt.
Instagram: @patriknboule
Twitter: @patriknboule

Fredrik Rosengren (till vänster)
Präststuderande, allvetande inom skräck, grundare till studiecirkeln
Favoritsubgenres: slasher, evil animals och vampyrer
Jag är en kattälskande skräckfilmsentusiast som håller på att studera till präst. Skräck har intresserat mig sedan jag var 12 och nu vid 35 års ålder har jag inte tröttnat för skräckfilm uppfinner alltid sig själv.
Instagram: @cid256

och tillsammans blir vi..
Skräckfilmcirkeln!


Podcasten är, och kommer alltid vara, gratis för alla att lyssna på. Men att spela in podcasten tar tid och ibland är tid pengar. Vi sträcker ut en hand till er lyssnare och hoppas på att ni vill bidra till podcasten via Ko-Fi.com Det mesta av mjukvara, tjänster och lagring vi använder är gratis, men inte allt och för att ge er det absolut bästa behöver vi lite hjälp.
När du bidrar via Ko-Fi.com hjälper du oss inte bara att producera fler avsnitt utan du får längre fram en dubbel chans att vinna filmerna vi pratar om efter varje avsnitt. Vi ber inte om en förmögenhet, bidra med vad du vill, från ca 30 kronor (3 dollar) och uppåt. Du kan även välja en månadsvis betalplan om du känner för det.
Än så länge lottar vi ut filmerna var 10:e avsnitt, men vi hoppas på att det blir oftare i framtiden!

Tack för att du följer oss!