Episode 139 – Skräckbokcirkeln – Markus Sköld

Att samtala med författare ger mig möjligheten att dyka djupare in i skapandets process, utforska de inspirationskällor som formar deras berättelser och få en inblick i de tankar som driver deras ordval. Vi kommer att få höra om de ögonblick som förändrade deras syn på skrivande, de utmaningar de mötte längs vägen och de triumfer som har gjort resan värd varenda ansträngning.

Patrik har pratat med Markus Sköld som i längden använt hus som inledande inspiration för att få igång sitt berättande.


Markus Sköld skriver skräckhistorier som utspelar sig i gränslandet mellan det vardagliga och det övernaturliga. Han romandebuterade 2012 med varulvsrysaren Där ute i mörkret, och är nu aktuell med Folktomt – där en hel stads befolkning försvinner spårlöst. 
Däremellan har han skrivit romanerna Kalldrag och Skuggfödd, samt ett flertal skräck- och sci-fi-noveller. Han är bosatt i Stockholm, där han till vardags jobbar med att skriva manus för datorspel.

markus@markusskold.se
facebook.com/MarkusSkoldAuthor
instagram.com/markusskold
markusskold.se

Micke är deppig. Han har precis gjort slut med sin flickvän efter sju år tillsammans. För att muntra upp honom ordnar hans kompisar en vildmarksweekend i den lilla byn Mossfors, djupt inne i Norrlands inland.

Therese har tröttnat på sitt jobb som ekonom i Stockholm. När hennes man John får chansen att bli VD för bruksorten Gränshammars stålindustri, går hon med på att ge orten några år för att fundera på vad hon vill göra av sig själv. Familjen flyttar in i direktörsvillan som ligger vid foten av Lyktberget, bara en liten bit från ett gruvhål.

Bostadsområdet ”Värster” ska jämnas med marken, men inte innan alla boende har flyttat ut. Patrick ”Pricken” Persson är sist kvar och när husen står tomma börjar ventilationen ge ifrån sig mystiska ljud — nästan som att något kryper runt där inne. Dessutom har han en stark känsla av att skuggorna utanför rör sig. En känsla som förstärks när bekanten Oscar ser samma sak under en fest. Båda två kan väl inte ha inbillat sig?

Klockan 03:14 den 11 januari upphör all kontakt med den lilla staden Lommensvik i södra Norrland.
Journalisten Rebecka Corti beger sig dit för att ta reda på vad som hänt. På plats upptäcker hon en nedsläckt stad i total radioskugga tömd på sina invånare. Allt som är kvar är halvdruckna kaffekoppar och tomma sängar.

Bäck-Anders stuga
Lästes upp av Eva Dozzi i Creepypodden 2018

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)