Episode 149 – Wes Cravens New Nightmare (1994)

Varför inte börja prata om blommor? Det är en fråga vi ställt oss efter att ha spelat in detta avsnitt. Vi är visserligen skräcknördar som ser skuggor som potentiella monster och väljer filmkvällens snacks baserat på hur effektivt de kan användas som skydd mot överraskande skräckscener.

Med popcorn som övernaturlig sköld, smått undrande om varför vi inte är en trädgårdspodd, har vi fått förstärkning i form av vår PRAO-Claudia. Hon hade förmodligen hade förväntat sig en lugn arbetsdag, men istället hamnade mitt i en mardrömscirkus.

Ta på er era grön-röd-svarta pyjamasar, häll upp något varmt eller starkt i muggen så hoppar vi in i Wes Cravens ”New Nightmare” från 1994, en film där Freddy Krueger gör en oväntad entré i våra drömmar.

Dagens film: Wes Cravens New Nightmare (1994)
Det är snart 10-årsjubileum för filmen ”Terror på Elm Street” och en av stjärnorna, Heather Langenkamp, blir skrämd av en röst i telefonen som låter väldigt lik filmens skurk, Freddy Krueger. När Heathers man dödas i en bilolycka börjar Heather fundera. Speciellt när hon upptäcker att Wes Craven håller på att skriva en ny film. Snart inser hon att Freddy nu har tagit sig in i den verkliga världen, och att det enda sättet att besegra honom är att bli Nancy Thompson igen.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)