Episode 154 – Skräckbokcirkeln – Daniel Åberg

Att samtala med författare ger mig möjligheten att dyka djupare in i skapandets process, utforska de inspirationskällor som formar deras berättelser och få en inblick i de tankar som driver deras ordval. Vi kommer att få höra om de ögonblick som förändrade deras syn på skrivande, de utmaningar de mötte längs vägen och de triumfer som har gjort resan värd varenda ansträngning.

Författaren Daniel Åberg, känd för den dystopiska romanserien ”Virus”, thrillerdramat ”Nära gränsen”, och relationsromanerna ”Dannyboy & kärleken” samt ”Vi har redan sagt hej då”, är även verksam inom lättläst ungdomslitteratur med serien ”Avbrottet”.

Hösten 2023 gav Åberg ut ”Bränd jord”, första delen i bokserien ”SODA”. Han har även skrivit ljuddrama inom rysar- och skräckgenren för Sveriges Radio, bland annat i P3 Serie-satsningen ”Hotellet” och P1-satsningen ”Skymningsland”.

Foto: Emma-Sofia Olsson

Idag är Daniel Åberg verksam som författare, skrivlärare och föreläsare om digitaliseringens påverkan på bokbranschen och ljudböcker. Han har tidigare arbetat som frilansskribent med uppdrag för olika mediehus och kundtidningsbyråer.

Daniel Åberg på Storytel: https://www.storytel.com/se/authors/daniel-%C3%A5berg-2081

P3-Serie Hotellet: https://sverigesradio.se/grupp/37054

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)