Fredriks 31 filmer till Halloween nr 11: Amusement (2008)

Regisserad av John Simpsons.

Handling: tre kvinnor finner sig förfölja av en galning som hysser agg mot dem sedan barndomen.

Recension: detta är en konceptuell mycket märklig film. Storyn ska vara tre kvinnor stalkade av en galning men filmen är mer uppbyggd som en antalogi, tänkt Creepshow eller Tales from the crypt.

Och historierna i sig är effektfulla. En är om hur ett par på väg hem på motorvägen ser en kvinna be om hjälp från lastbilen framför den. Den andra är om en barnvakt som undrar om en stora clowndockan är vid liv eller ej. Och den tredje är om ett hotel där folk checkar in men till synes inte checkar ut.

Hade detta varit en strikt antalogi om tre korta kusliga berättelser separata från varandra hade detta funkar mycket väl. För det är kusligt och välspelat. Men nu ska det vara en sammanhängande historia och det funkar inte alls.

Mycket märklig film som sagt. Men ändå underhållande. Men detta hade varit en mycket bättre film om den fått till sin struktur rätt och beslutat vad för typ av film den vill vara. Men gå in med tanke att är en antalogi med tre historier separata från varandra då kommer du ha en trevligare och mindre förvirrad film upplevelse än vad jag hade.

Betyg: 🤡🤡 av 5.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)