Fredriks 31 filmer till Halloween. nr 14 Leviathan

Film nr 14: Leviathan regisserad av George P. Cosmatos.

Handling: en undervattensstation försöker utvinna dyra metaller från havets botten. En parasit av okänt ursprung tar sig in och börjat mutera besättningen. Panik och tandagnisslan utbryter.

Recension: efter att ha sett ”Visiting Hour” som hade en fot planterad i verkligheten i form av mäns våld mot kvinnor, kände jag att jag behövde väga upp med något mer basic skräck. Typ monster, slem och huggtänder. Och är precis vad denna film erbjuder.

I slutet av 80-talet blev det ett uppsving för filmer som utspelar sig under vatten med framgångarna av James Cameron ”The Abyss”. Denna film är producerad samma år och är en sammanblandning av the Abyss, Aliens och The Thing.

Härlig sci fi monster film med fantastiska speciall effekter. Karaktärerna är ganska steriotypa, en är snuskgubben, en geni nörden, en är tuffingen som tappar fattningen när läskigheterba drar igång, en är förädaren. Och självklart ska monstret bevaras för att användas som militärt vapen. Vi har sett allt förr och det är inte nödvändigtvis dåligt (eller bra)

Leviathan är inget annat än genuin monster underhållning. Dumt, blodigt och kul.

Betyg: 🌊🌊🌊 av 5.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)