Fredriks 31 filmer till Halloween nr 15: 47 meters down uncaged (2019)

Från 2019 regisserad av Johannes Roberts

Handling: fyra vänner beslutar sig för att göra en dykning ner till ett nyligen hittat tempel som fins under vattnet. Väl där uppstår det ett ras och de blir fast i det vattenfyllda templet. En kamp mot klockan uppstår innan luften tar slut. Men situationen blir värre när de upptäcker att templet också är en plats som några hajar gjort till sin hemvist.

Recension: det fins gott om mordiska hajar på film och ytterst få har lyckats leverat någon kvalitet. Framför allt sedan de extremt lökiga hajfilmerna kom, sharknado, land shark eller 3 headed shark attack. Dessa filmer är mer billiga komedier med dåliga special effekter och jag är seriöst trött på dem.

Men de senare åren har de mer seriösa hajfilmerna fått en comeback, mycket tack vare the Shallows. Och med det så har också kvalitet kommit tillbaka. Nu försöker man göra läskiga filmer och hajarna ser inte ut som billiga CGI effekter någon slängde ihop på halvtimme.

47 meters down uncaged är en av de som satsar mer seriöst och det funkar ganska väl. Premissen är kul med undervattens templet och det är stressande nog bara att de är fast där nere, hajarna höjer stressen ännu mer.

Jag tycker filmen håller nästan hela vägen. Tyvärr är slutet en riktig röra som sänker filmen. Här hade de behövt tänka till ett var till. Men det stjälper inte filmen men det får en i övrig stabil film att sluta på en low note istället för på en hög. Men helt ok ändå att slå ihjäl några timmar.

Betyg: 🦈🦈🦈 av 5

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)