Fredriks 31 filmer till Halloween nr 18: Freaky

Film nr 18: Freaky regisserad av Christopher Landon år 2020.

Handling: Den rysliga seriemördaren ”the butcher” (Vincent Vaughn) attackera cheerleadern Millie (Kathryn Newton). Men tack vare en magisk dolk bytter de kropp med varandra. Nu måste Millie lyckas övertyga sina vänner att hjälpa henne samtidigt som att förhindra mördaren att avliva alla i hennes skola.

Recension: Freaky är skräckkomedi variationen av Freaky Friday där mor och dotter bytter kropp med varandra. Denna gång är det mördaren och dess offer som bytter kropp och det funkar otroligt bra som story. Filmen käns som att den kärleksfullt driver med sig själv och leverar inget annat än dum underhållning. Morden är blodiga och grafiska men alltid med en komisk twist till sig så de blir aldrig otäcka. Typ, den otrevliga slöjdläraren möter sitt öde i svarven och den yttliga bimbon blir grillad i solariet.

Komedin är det stora fokuset i Freaky. Det är roligare än läskigt. Filmens ensemble består av ytterst älskvärda karaktärer och filmen är mycket progressiv i sin hbtq representation vilket jag uppskattar mycket.

Mycket trevlig film som vet vad den är, en rolig och blodig komedi.

Betyg: 🪓🪓🪓🪓 av 5

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)