Fredriks 31 filmer till Halloween nr 18: Night of the living dead från (1990)

Från 1990 regisserad av Tom Savini.

Handling: en grupp människor blir fast i ett litet hus ute på landet när de levande döda reser sig från sina gravar med en osläcklig törst för mänskligt kött.

Recension: detta är remaken av Romeros ikoniska film med samma namn från 1968. Remakes är svåra att göra bra och ofta faller de platt och käns bara som en trött cashgrab. Denna är inte en sådan märkligt nog. De bästa remaken är de som gör något nytt och inte bara gör om första filmen med bättre effekter som nightmare on elm street remaken gjorde 2010.

Men denna är i stort sett samma film som orginalet, skillnaderna är minimala. Alla karaktärer fins med, samma karaktärsdrag och händelse kedjan är i stort den samma. Så detta borde vara en av de sämre remakes men det är den inte. En stor skillnad är att Barbra blir en aktiv agent i filmen medan hon i orginalet är otroligt passiv men i övrig har man inte ändrat mycket.

Men filmen har en märklig nerv som gör den otroligt underhållande. Jag kan inte riktigt förklara varför denna funkar bättre än den horibla nightmare remaken som i stort gör samma sak. En möjlig förklaring är att skaparna till denna remake brann för filmen och älskar orginalet vilket lysser igenom. Medan nightmare remaken verkligen käns som att ingen bryr sig, den är gjord för att producenterna krävde en ny film.

Och det kan vara den stora nyckel till varför en remake faktiskt funkar. Sen är det ett mycket stort plus att Savini är den som sitter vid rodret till denna film. Han är mest känd för sina special effekter och de briljerar i denna film. Jag tänker säga att denna film är den som har de bästa zombie effekter av alla zombie filmer gjorda i dagsläget.

Betyg: 🧟🧟‍♂️🧟‍♀️🧟‍♂️🧟 av 5

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)