Fredriks 31 filmer till Halloween nr 21: Blood glacier

Film nr 21: Blood glacier regisserad av Marvin Kren år 2013.

Handling: en grupp klimatforskare ska undersöka klimatförändringar påverkan på glaciären. De upptäcker ett lager som legat under isen har nu kommit till ytan då isen smält. Detta lager färgar snön röd som blod. Men det fins något okänt i denna blodfärgade smörja som har förmågan att inte vara väcka dött material till liv igen, det kan även smälta samman olika livsformer till något nytt.

Recension: en östtysk film med klara likheter med John Carpenters The Thing. Det är inte dåligt då the Thing är enligt mig en av de bättre skräckfilmer som gjorts.

Detta är en body horror miljö skräckfilm som leker med tanken att otäcka sjukdomar samt mutationer ligger och lurar djupt nere i isen. Konceptet är effektfullt men tyvärr är karaktärerna inte riktigt lika effektfulla. Det var svårt att bli engagerad i någon så de flesta verkar vara arga och stressade redan från start.

Men monstren som dycker upp är härligt groteska och i stort enbart gjorda med praktiska effekter. Dock kunde man behövt sett över manuset några varv och tajta till slutet så hade nog denna film smällt lite högre. Men det är inte en dålig film på långa vägar. Väl värd ses minst en gång.

Betyg: 🧊🧊🧊 av 5

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)