Fredriks 31 filmer till Halloween nr 26: the Popes exorcist (2023)

från 2023 regiserad av Julius Avery.

Handling: Fader Amorth (Russel Crowe) är en av Vatikanens ledande exorsister. Majoriteten av alla fall är inte äkta, har Amorth lär sig, utan är psykisk ohälsa. Men sen kommer det ett fall med en besatt pojke som visar sig vara den äkta varan. Och demonen verkar känna Amorth personligen.

Recension: fader Gabriel Amorth var en riktig exorcist och denna film handlar då om honom och hans äventyr. Då kan man ju tänka sig att det är en mer jordnära och realistisk film om demonbesättning. Dröm och glöm. Denna film är sjövild! Saker och ting flyger huller om buller. Explosioner och barn som springer i taket. Porten till helvete ligger under huset och det finns en demonisk komplott att förstöra världen! Jösses, de slänger in allt och lite till. Och med premissen att detta faktiskt har hänt blir det extremt fåninigt. Vill du se en somber och realistisk exorcist film så se Requiem från 2004, även den baserad på sanna händelser.

Men Russell Crowe är den som håller denna film uppe. Shit vad han är trevlig att följa. Denna film är inte ett dugg läskig utan urfånig men oj vad kul jag hade. Jag skrattade flera gånger, dock jag tror inte det var den reaktionen regisören hade tänkt sig. Denna film är så jäkla dum att den blir hysteriskt underhållande.

Betyg: ✝️✝️✝️ av 5.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)