Fredriks 31 filmer till Halloween nr 9: Deadly manor (1990)

Regisserad av Jose Ramone Larraz.

Handling: en grupp ungdomar är ute på en weekend. De ska campa i skogen. Men de kör visle i den täta skogen och tar sin tillflykt i en övergiven och förfallen herrgård över natten. Men herrgården är inte övergiven och den som bor där vill ha huset för sig själv.

Recension: detta är en spansk film som försöker vara en amerikansk slasher i sann fredagen den 13:e känsla. Alla skådespelare är av spansk härkomst och är dubbade till engelska.

Filmen käns som en 80-tals slasher så den var hjälplöst efter när sen kom 90. Den är verkligen paint by numbers när det kommer till handling. Stor grupp ungdomar för ett stort kill count, en maskerad mördare med en tragisk bakgrunds historia, lite naket, några färgstarka mord. Inget nytt så långt ögat kan nå.

Men en ganska trivsam film ändå och jag har en svaghet för dessa typer av filmer och jag blir alltid glad när jag hittar en äldre slasher jag inte sett förut. Men som sagt inget nytt under solen hör men tillräckligt kompitent för att slå ihjäl en och halv timme.

Betg: 🏚️🏚️🏚️ av 5.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)