Lite fakta om material

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kjell & Company

Hallåj hallåj alla lyssnare
Patrik här så och jag tänkte berätta lite om vad jag använder för hårdvara när vi spelar in!
Min dator, en Macbook Air, köpte jag via Apple, men allt övrigt material (se nedan) köpte jag från Kjell & Co dagarna efter att mitt headset gått sönder (och fick det att låta som om jag pratade i en burk i avsnitt 4).

Som mikrofon använder jag en Blue Microphones Snowball USB-Stereo som är en något billigare studiomikrofon med ljudupptagning i tre olika karakteristiker: 360°, riktad eller riktad med dämpning. I mitt fall använder jag alternativet riktad med dämpning. Den ger ett klart ljud och tar bara in ljudet som jag pratar och inte en massa bakgrundsljud.

Mikrofonen placerar jag i ett Mikrofonstativ från Rode. Det medföljande bordsstativet bör man undvika för det är bara risk att vibrationer i bordet stör ljudet. Stativet skruvar man fast i antingen en fot eller fäster direkt på bordet. Jag gör det senare, då kan jag vrida det åt vilket håll jag vill.

Viktigt att tänka på när man spelar in är att det finns risk för att mikrofonen tar upp det du hör i hörlurarna om de inte är täta nog. Därför använder jag Audio Technica ATH en äldre variant än nedan så jag tog bort det exakta namnet för att hålla onödigt ljud ute.

Nu vet ni! På Kjell & Co kan ni köpa hela kitet för dryga 2400:- vilket är ett helt okej pris. Lyssna på senaste avsnittet så får du höra min ljuva stämma genom en Snowball.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)