Episode 123 – Psycho III (1986) & Psycho IV – The Beginning (1990)

”Psycho”! Patrik och Fredrik är tillbaka med filmen som bevisar att det ibland kan vara det läskigaste i världen när en kille i peruk kommer med kniv. Följ med oss när vi tar en djupdykning i dessa klassiska skräckfilmer och försöker förstå vad som gör och gjorde Norman Bates så, ja, psykopatisk.

Psycho III (1986)
Några år har gått och Norman Bates driver fortfarande Bates Motel samtidigt som han försöker hålla sina våldsamma impulser under kontroll. En dag checkar en ung kvinna vid namn Maureen in på motellet, och Norman blir förälskad i henne eftersom hon liknar hans tidigare offer, Marion Crane. Samtidigt kommer en journalist vid namn Tracy till staden för att undersöka morden och lyckas då avslöja de mörka hemligheterna från Normans förflutna.

Psycho IV: The Beginning
Ett radioprogram som leds av Fran Ambrose pratar om barn som mördar sina föräldrar, då ringer Norman Bates för att prata om sitt liv och händelserna som ledde honom att bli en mördare.
Som tonåring börjar Norman utveckla en ohälsosam besatthet av sin mor och blir svartsjuk på varje man som försöker komma mellan dem. När Norma börjar dejta en man vid namn Chet Rudolph, blir Norman arg och dödar honom. Han försöker sedan dölja mordet genom att iscensätta det som en olycka.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)