Episode 124 – Psycho (1998)

Patrik och Fredrik är tillbaka på dårhuset, förhoppningsvis för sista gången – I detta sista avsnitt av franschisen Psycho, tar vi oss an remaken från 1998. Här kommer vi utforska beslutet att göra om filmen, hur den mottogs och framför allt – hur vi mottog den.

Dagens film: Psycho (1998)
Marion Crane (Anne Heche) är en ung kvinna som är missnöjd med sitt liv och desperat efter förändring. Hon stjäl en stor summa pengar från sin arbetsgivare och ger sig av för att starta ett nytt liv med sin pojkvän. På vägen stannar hon vid Bates Motel, som drivs av den obekväme men vänlige Norman Bates (Vince Vaughn), som bor med sin dominerande mamma.
Efter Marions mystiska försvinnande börjar hennes syster Lila (Julianne Moore) och pojkvän Sam (Viggo Mortensen) att undersöka vad som hänt med henne. Samtidigt kämpar Norman med sina egna inre demoner och pressen från sin mammas inflytande över honom. När historien rullas upp blir det tydligt att något ondskefullt pågår på Bates Motel och att Normans mamma kanske inte är den hon verkar vara.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)