Fredriks 31 filmer till Halloween nr 1: Love at first bite (1979)

Nu går vi in i oktober och då kör Fredrik igång 31 filmer till Halloween 🎃

Regi: Stan Dragoti

Handling: Dracula (George Hamilton) blir vräkt från sitt slott i Transylvanien. Lite snopet men lägligt då Dracula gått och blivit förälskad i fotomodellen Cindy (Susan Saint James) i New York. Men det moderna New York är långt ifrån vad den traditionella greven är van vid. Tyvärr visar det sig att Cindy redan har en beundrare i form av en ättling till Draculas ärkefiende Van Helsing.

Recension: Detta är en lättsam skräckkomedi som fokuserar mest på komedin, skräcken är bara i miljön som spindelväv, fladdermöss och Draculas förfallna slott.

Humorn ligger mest i hur malplacerad Dracula är i 70-talets New York. Dracula i denna tappning har man tagit vara på den romantiska tolkningen av honom vilket är ganska långt ifrån det barnmördande monster han är i orginalboken.

Kärleksintresset Cindy är en modern kvinna som gillar sprit och sex, långt ifrån den sköra jungfrun som behöver räddas ifrån Draculas våld. Här behöver hon räddas från den ytterst inkompetenta van Helsing, han tar till exempel fel på Davidsstjärnan och korset när han ska bataljera med Dracula.

Karaktärerna är trivsamma och humorn för mig ganska simpel. Det är en mysig film men humor är svårt att tilltala alla och jag finner tyvärr att skratten tystnar efter halva filmen då i stort samma skämt används om och om igen, Dracula är malplacerad i modern tid.

Men filmen har ändå charm hela tiden och det kommer den långt på. Love at first bite är mer en trivsam mysig film än en skrattorgie.

Betyg: 🧛‍♂️🧛‍♂️🧛‍♂️ av 5

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)