Fredriks 31 filmer till Halloween nr 2: the Unseen (1980)

Regissör: Danny Steinmann.

Handling: Tre vänner finner att deras bokning på hotellet kommit bort. Men som tur är har gårdshandlaren i byn ett rum att hyra ut. Väl där möts de tre vännerna av konstiga ljud och varför är källaren alltid låst?

Recension: detta är en enligt mig bortglömd pärla till film. Sen brukar lämpas ihop med slasherfilmerna som fullkomligt kom att explodera året efter. Men det är just det, den är lite före slasherfilmerna. Åtminstone innan slashers typiska drag hade blivit cementerade. Det gör att istället för ett hiskeligt antal mord så har vi fokus på våra karaktärer och deras mående.

The Unseen har en gotisk estetik till sig och en ryslig familjehemlighet som nystas upp i all sin vidrighet. Det gjorde filmen intresant för mig även om det inte händer särskilt mycket i den. Men då den varit långsam de två första akterna så tar filmen igen det i akt 3 få allt nystas upp. Plötsligt händer det mycket och jag var som klistrad vid skärmen.

Filmen går in på svåra ämnen som sexuella övergrepp, våld i nära relationer och behandling av personer med förståndshandikapp. Det är väl detta som ger filmen mer tyngd än din genomsnittliga slasherfilm.

Jag var positivt överraskad av denna film som jag sällan hört talas om. Väl värd att se om du vill ha en otrevlig stund.

Och ja det är Ringo Stars fru Barbara Bach som spelar huvudrollen.

Betyg: 🪓🪓🪓🪓 av 5

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)