Fredriks 31 filmer till Halloween nr 21: Elvira mistress of the dark (1988)

Från 1988 regisserad av James Signorelli.

Handling: Elvira (Cassandra Peterson) drömmer om att sätta upp en stor föreställning i Las Vegas men har inte pengarna för det. Men då går hennes gamla moster och dör. Elvira får ärva allt och hoppas att nu kan hennes dröm bli verklighet. Men problem uppstår med stadens utnämnda moral väktare samt med en trollkarl med onda avsikter.

Recension: detta är den första filmen med Elvira som tidigare figurerade som en presentatör för skräckfilmer på tv. Nu gör hon hoppet till vita duken och det är en campy lättsam komedi med en skräckfilms fernissa.

Det jag respekterar med denna film är hur mycket Cassandra Peterson har lagt ner i sin karaktär och hur mycket arbete hon lagt ner bakom filmen. Budskapet är att du har rätten att vara den du är och tyvärr fins det människor som vill kontrollera hur du lever ditt liv. Och att dessa människor ofta är hycklare som inte lever som de lär. Det är också viktigt för Cassandra att hennes karaktär räddar sig själv och är i behov av att räddas av någon annan.

Filmen gick inte så bra när den kom men har med tiden gått och blivit en kultklassiker. Och personligen tyckte jag filmen var trivsam. Tonen är lite ojämn dock. Budskapet den har käns inte helt olikt det jag finner i flera barnfilmer men denna film är inte direkt barnvänlig med alla sina sexskämt. Elvira kan jämföras som en mer sexig variation av familjen Adams. Jag tror jag gillar filmen mer för vad den försöker göra och Cassandra hårda arbete mer än vad filmen faktiskt levererar. Men i slutändan är detta en charmig film gjord med stor kärlek.

Betg: 💋💋💋 av 5

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)