Fredriks 31 filmer till Halloween nr 23: Nope

Film nr 23: Nope regisserad av Jordan Peele år 2022.

Handling: efter att ha förlorat sin far i en märklig olycka måste syskonen Haywood (Daniel Kaluuya och Keke Palmer) sköta hästfarmen. Där tränar de hästar för showbiz. Men hästarna börjar försvinna och de hör hästarnas plågade skrik komma från molnen. De börjar misstänka att något som inte är av denna värld gömmer sig bland molnen.

Recension: detta är en lustig film vars ton är lite överallt. Det är både lite märkligt, lite roligt och lite läskigt. Vid första anblick och efter trailer trodde jag att det skulle handla om några personers kamp emot ett ufo. Och det är mycket riktigt i stort vad filmen handlar om. Men filmen har flera bottnar och det underliggande temat i filmen är vad underhållingsbranchen gör med folk.

Det är en ganska svidande kritik mot Hollywood sedd genom dem som står bakom kameran. Och det är intresserant att se själva filmindustrin vara platsen för filmen. Tarantino gjorde lika dant med Once upon a time in Hollywood och det var en av år 2019 bästa filmer.

Samtidigt är detta ett mysterium som sakta nystad upp om vad det är som gömmer sig i molnen. Så filmen är också en monsterhistoria med allt vad det innebär.

Jag gillar denna film, den käns originell även om den inte riktigt är det. Men jag uppskattar att filmen har lager och flera bottnar till dig samt att den inte förklarar alla frågetecken som den ställer. Den lämnar mig med mycket att fundera kring själv.

Mycket trevlig film.

Betyg: 👽👽👽👽 av 5.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)