Fredriks 31 filmer till Halloween nr 26: Tucker and Dale vs Evil

Film nr 26: Tucker and Dale vs Evil regisserad av Eli Craig är 2010.

Handling: Vännerna Tucker och Dale (Alan Tudyk och Tyler Labine) har köpt en stuga i skogen som de ska piffa upp. En trevlig helg med öl och fiske. Men ett gäng ungdomar ska campa i närheten och de har sett lite för mycket skräckfilm och misstar Tucker och Dale för mordiska kannibaler som de måste förvara sig mot. Missförstånd av dödlig natur staplar dig på varandra.

Recension: detta är en skräckkomedi så kallad meta inslag, en film som medvetet driver med filmer av samma kategori. I detta fall skräckfilmer som handlar om mordiska lantisar typ ”motorsågsmassakern” och ”wrong turn”. I dessa filmer är det alltid en grupp ungdomar som drabbas av den ilskna lokalbefolkningen. I denna film är det tvärt om. Lantisarna är hur snälla och mysiga som helst och ungdomarna blir det stora hotet.

Allt handlar om missförstånd av extremt humoristisk natur dock med väldigt blodiga resultat. Ungdomarna lyckas hela tiden förolycka sig själva när de ska försvara sig mot Tucker och Dale som de tror är ett hot. Och Tucker och Dale tror att de har hamnat mitt bland en självmordskult.

Tucker och Dale är karaktärer som är lätta att blir förälskade i. De är mycket mjuka män i grova kroppar. Deras osäkerhet, snällhet och vilja till att göra rätt är inget som vi är bortskämda med i film, synerligen skräckfilm.

Det dycker upp ett hot senare i filmen i form av en tokig mördare och det funkar väldigt väl för då man vänt på de klassiska förväntningarna som dessa filmer oftabrukar ha.

Tucker and Dale vs Evil är för mig en extremt trivsam rolig och mysig film som gör mig glad. Och tonen blir aldrig hemsk även om blodet står i fontäner. Ett glädje piller från början till slut som badar i blod.

Betyg: 🪓🪓🪓🪓 av 5

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)