Fredriks 31 filmer till Halloween nr 27: Hellbent

Film nr 27: Hellbent regisserad av Paul Etheredge år 2004.

Handling: ett gäng på fyra gay killar ska ut och fira halloween. Stämningen är hög, skoj och lite spirande kärlek är på gång denna natt. Men det de inte vet är att de blivit föremål för en galning i djävulsnask som samlar på unga mäns avhuggna huvuden.

Recension: detta är en klassisk slasher dock med tvisten att gruppen ungdomar är utbytt mot ett gäng homosexuella män och rör sig i en hbtq värld. Hellbent var bland de första skräckfilmer från USA där ensambeln helt bestod av gay karaktärer och det ska den ha eloge för.

Filmens fyra karaktärer är lätta att bli förälskade i. Jag gladdes i med deras framgångar och kände med deras misslyckande. Vänskapen filmen målar upp känns väldigt äkta och jag känner att jag vill hänga med dessa karaktärer. Detta är filmens stora styrka med dina intressanta personer som är lätta att tycka om.

Dock är detta är skräckfilm och det är filmens stora brist. Att bygga spänning och rysliga scener är filmen tyvärr mycket dålig på. Tack och lov börjar inte läskigheter fören ca halva filmen gått. Och detta är märkligt, jag tycker denna skräckfilm är genuint bra så länge den inte håller på med skräck.

Extremt ojämn film, mycket älskvärda karaktärer som jag blev förälskade i men skräck som jag önskar att de låtit bli. Denna skräckfilm är bra så länge skräcken håller sig borta.

Betyg: 🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈 av 5

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)