Fredriks 31 filmer till Halloween nr 28: Attack the block (2011)

från 2011 regiserad av Joe Cordish.

Handling: ett gäng ungdomskriminella pojkar måste kämpa för sitt och de övriga boendes liv när deras lägenhetskomplex blir invaderat av blodtörstiga utomjordingar.

Recension: detta är skräckkomedi med en tydlig samhällskritik. Kidsen som vi får möta är till en början osympatsika men vart efter vi får lära känna dem kunna förstå och sympatisera med dem. De är övergivna av vuxenvärlden och de enda som de har att vända sig till är den lokala gangsterledaren som lovar dem en framtid som knarksmugglare. Övriga vuxna är antigen förlamade av sin hopplösa situation eller nerknarkade.

Utöver det är grabbgänget väldigt roliga att följa. De har hittat unga skådespelare som klarar av att leverera snabba och rappa dialoger. Gå från rolig till allvar och göra det trovärdigt.

Utomjordingarna har ett härligt unikt utseende till sig. Deras päls är så mörk att inga detaljer syns på den förutom när de öppnar munnen och blottar sina neont grönt lysande tänder.

Filmen käns inspirerad av Egdar Wrights filmer men är inte en direkt kopia. Men det sänker den lite att de försöker återskapa en annan regisör verk än att vara sin egen. Men attack the block var för mig en trivsam skräckkomedi med lite allvar till sig.

Betyg: 👽👽👽👽 av 5

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)