Fredriks 31 filmer till Halloween nr 29: The Nun (2023)

från 2023 regiserad av Michael Chaves.

Handling: en rad märkliga dödsfall sänder syster Irene (Taissa Farmiga) ut att undersöka. Spåren leder till en flickskola i Frankrike. Det verkar som att Valak är tillbaka.

Recension: detta blir den tredje filmen där Valak utgör hotet i Conjuring serien. Hon såg sin debut i den stabila conjuring 2 och fick sin egen film i den ganska så trista The Nun. Denna är enligt lite bättre än förra filmen. Då förra filmen använde nunnan för mycket tycker jag denna inte använder henne tillräckligt. I stort är hela finalen nunnan gömd i den man hon har besatt. Det tycker jag är trist då Valak är ett trevligt skräckfilmsmonster.

Sen är storyn lätt att slå hål på. Den demoniska nunan är på jakt efter en helig relik som kan ge henne ohämad makt. Men innan hon hämtar den så mördar hon alla som alla släktingar som är knyttna till reliken. Varför inte bara hämta reliken först?

Det är mycket still före substans i denna film. För snygg är den och den har häftiga stunder då filmen briljerar. Men den hänger inte ihop särskilt väl.

Betyg:🍅🍅 av 5

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)