Fredriks 31 filmer till Halloween nr 30: The Exorcist 3 (1990)

från 1990 regiserad av William Peter Blatty.

Handling: Den luttrade polisen Kinderman (George C Scott) är förbryllad då morden begångna av den nu döda gemenimördaren verkar hända igen. Spåren leder honom till ett mentalsjukhus där han finner en gammal vän. Men hans vän är inte ensam, han är besatt av gemenimördaren.

Recension: första filmen är en klassiker och en milstolpe i filmhistoria. Film nr 2 är en förfärlig och förbryllande flopp. Det tror jag gjorde att film nr 3 hamnade i skymundan. Vilket är trist för denna film är spektakulär bra. Denna film lyckas med att bygga upp en stämning av förtvivlan av mänsklig ondska utan att visa våldet i bild. Istället händer ser genom dialog från den besatta mördaren, spelad briljant av Brad Dourif, och av George C Scott som den plågade polisen som sett för mycket av människans mörker och desperat försöker hitta ett ljus i ett hav av cynisk ondska.

Detta är en övernaturlig film där hotet är en demon från helvetet men filmen är otroligt grundad i verkligheten med en känsla av diskbänksrealism. Ena gången det blir Hollywood spektakel är i slutet då exorscismen händer.

Denna film ger mig seriösa obehagskänslor och håller mig trollbunden med alla sina dialoger. Exorcisten 3 är en briljant film där less is more.

Betyg: 😈😈😈😈😈 av 5

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)