Fredriks 31 filmer till Halloween nr 31: Halloween (1978)

från 1978 regiserad av John Carpenter.

Handling: Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) ska sitta barnvakt under halloween kvällen medan hennes vänner är ute och roar sig. Vad de inte vet är att de blivit måltavla för en galning som nyligen rymt från mentalsjukhuset.

Recension: på självaste halloween käns det lämpligt att se just Halloween. Denna film är en av mina absoluta favoriter. Den är gjord med en minimal budget men är gjord med en sådan passion att skaparglädje lysser igenom. Med väldigt få medel lyckas filmen skapa atmosfär och spänning. Mycket beror också på Carpenters fantastiska musik.

Något jag uppskattar är att de tre vänner vi får följa är genuint trivsamma personer. Det gör att jag genuint känner för dem och inte vill att det ska gå illa för dem. Det ökar spänningen flerfaldigt.

Denna film ser jag en gång varje år och jag uppskattar den lika mycket varje gång. Plus att det brukar dyka upp något jag inte sett eller lagt märke till förut. Det är så mycket som händer i bakgrunden i de flesta scener.

En fantastiskt framgångsaga till film som blev en milstolpe i filmhistorian.

Och med det vill jag önska er alla en synerligen trevlig halloween och tacka alla läst mina små recensioner detta år ☺️

Betyg: 🎃🎃🎃🎃🎃 av 5.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)