Fredriks 31 filmer till Halloween nr 4: Night train to terror (1985)

Regisserad av John Car, Phillip Marshak, Tom McGowan, Jay Schlossberg-Cohen och Gregg G. Talas.

Handling: På ett nattåg sitter Gud och Satan. För att fördriva tiden berättar Satan tre berättelser om syndiga människor och deras öde för Gud att bedöma.

Recension: detta är en intressant antalogi film i den bemärkelsen att den inte var tänkt som en antalagi. Istället är det tre långfilmer som påbörjades men som aldrig blev avslutade eller utgivna. Och istället för att dessa ofullständiga filmer gick förlorade gjorde klippte man ihop dessa till en antalogifilm med Gud och Satan som ramberättelsen. Eftersom filmerna grävdes fram ur arkiven är kvalitet mellan dem stor. Vissa är gjorda under 70-talet och andra närmre 85. Vissa har mer material filmat andra mindre.

Det är mer det som gör filmen intresant för mig än kvaliteten i berättelserna. Och lite spännande att tänka hur många mer filmer fins det som ligger ofullständig i lager någonstans? Närmast i tid är väl Batgirl som lades ner efter att ca 80% filmats.

Eftersom filmerna inte var fullständiga blir vissa av de tre berättelserna lite fragmentiska och lätt förvirrade. Men jag finner det charmerande att de över huvudtaget fins tillgängliga att se. Denna film tilltalar mig mer på filmskaparprocessen än själva innehållet.

Men vad är det då för historier? Jo, en är om en polis som jagar en seriemördare som kanske kan visa vara han själv? En är om ett par som råkar i klorna på en grupp rika galningar som leker rysk roulette med andra människors liv, en om en kvinna som försöker bataljera en nazist som sålt sin själ till djävulen.

Nazist demon segmentet blev senare sammanställd som en fullständig film och kommer som extramaterial till Vinegar syndromes bluray utgåva.

Betyg: 👹👹👹 av 5.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)