Fredriks 31 filmer till Halloween. nr 10 Warlock (1989)

Handling: en manlig häxa (Julian Sands) reser i tiden från 1600-talet till 1988 för att sammanställa Satans bibel i syfte att tillintegöra Guds skapelse. Men en häxjägare (Richard Grant) är honom på spåret och ofrivilligt har Kassandra (Lori Singer) dragits med i kampen.

Recension: detta är den sista filmen New World Pictures producerade innan de gick i konkurs. Vilket är synd för detta är en riktigt bra film. Den var tänkt för biorelese men blev direkt till hyrvideobutiketns istället där den snabbt blev en favorit. Detta är en film dom blivit kult och förtjänar att uppmärksammas mer.

Skådespelet är superbt och filmen har god energi. Filmen drivs av sina intressanta karaktärer och dess kreativa sätt att visa magi på. De var tvungna att vara uppfinningsrika då det inte fans mycket utrymme för specialeffekter eftersom bolaget hade ekonomisk kris. Less is more som man säger och de finner smarta sätt att ändå få magin att skina utan att ha specialeffekter.

Julian Sands som häxmästaren är en fröjd att se. Han har bevisligen haft fantastiskt kul att spela din roll och han är härligt elak genom filmen. Lori Singer är också mycket trevlig och vars karaktär var väldigt progressiv som tilltalade mig. Hon fick ha agens och vara drivande i kampen istället för ett våp för hjälten att rädda.

Mycket trevlig film som fick två uppföljare. Film nr 2 har sin charm men där satsar man på effekterna istället och film nr 3 är ganska trist. Men har du lite tid att spendera är Warlock från 1989 ett bra ställe att investera i.

Betyg: ⚰️⚰️⚰️⚰️ av 5

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)