Fredriks 31 filmer till Halloween. nr 9 Headless Ghost (1959)

Handling: tre ungdomar går en turistvanding på Ambroes slott. När de får höra att det spökar på slottet beslutar de sig att stanna kvar för att se om slottet är hemsökt eller ej.

Recensione: jag tänkte att det var dags för en äldre film och denna fans på Netflix. Kollade upp den och tyckte att postern var fantastisk. Det visade sig dock vara det enda bra med denna film. Den energi som omslaget har fins inte i filmen. Alla personer står och pratar konstant. Filmens handling förklaras via dialog istället för visa den genom lite action. Filmen upprepar sig också om och om igen. Ex: någon ser ett spöke, säger till resten av gruppen att de såg ett spöke, resten av gruppen tror inte på personen. Upprepa typ 4 gånger under film.

Shit vad detta var en trist film och då var den bara 1 timme lång. Men fy vilken lång timme det blev. Jag har svårt att förstå till vilken grupp denna film är gjord, den är inte läskig, har ingen fart eller energi, samtliga skämt har noll inlevelse och filmen har inget hot som driver handlingen framåt. Längsta timmen i mitt liv än så länge.

Jag chansar att denna film är gjord för drive in bio där man kunde visa flera filmer efter varandra och även lite mer barnvänliga så hela familjen kunde gå. Men vuxna som barn måste ha kreverat av trisstes. Det gjorde i alla fall jag.

Betyg: 👻 av 5.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)