Fredriks 31 filmer till Halloween. nr 2: Ravenous

Film nr 2: Ravenous regisserad av Antonia Bird år 1999.

Handling: året är 1847 och kriget mellan USA och Mexico rasar på för fullt. Boyd (Guy Pearce) är traumatiserade efter blodiga slag och blir flyttad till en sömning fortifikation i Sierra Nevadas skogar långt borta från kriget. Men så en kväll kommer det en främling till fortet och berättaren ryslig historia om hur några desperata nybyggare sökt skydd i en gruva bara för att där förlora förståndet och börja äta varandra. Soldaterna beger sig iväg för att rädda de som kan från dem som nu lustar efter mänskligt kött.

Recention: detta är en mörk skräckkomedi som blandar tonerna från lättsamt till horribelt bra. Skådespelet är superbt, miljön fantastisk och filmen har ett träffsäkert soundtrack. Jag är förvånad att denna film inte talas om mer bland skräckfilmsantusiaster eller av filmälskare över lag. Filmen liknar inte riktigt någon annan film och det är en otroligt svår sak att göra när de flesta filmer går att likna med andra filmtitlar.

Vad det beror på att denna film gått under radarn vet jag ej men jag finner det mycket tråkigt att den inte har mer utrymme i samtalet för det är dem verkligen sevärd. Jag drar mitt strå till stacken och rekommenderar dig som gillar spännande och rysliga filmer att se Ravenous.

Plus att det är en kvinna som regissera, det är något vi synnerligen i är bortskämda med i skräckfilmsträsket.

Betyg: 🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️ av 5. Full betyg även denna film.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)