Fredriks 31 filmer till Halloween nr 3: Neverlake

31 filmer till Halloween.

Film nr 3: Neverlake regisserad av Riccardo Paoletti år 2013.

Handling: Jenny ( Daisy Keeping) åker för att träffa sin far i Italien. Han är i fullfärd med sitt arkeologiska arbete vid sjön Neverlake som skall varit platsen för en urgammal kult som tillbad andarna i sjön. Dagarna blir långa och tråkiga men Jenny träffar en dag några barn vid ett närliggande sjukhus. Men allt står inte rätt till med barnen och sjön ruvar på lömska hemligheter.

Recention: Detta är en lågbudget film och det märks samtidigt som det inte märks. Utseendemässigt, ljus och ljud samt special effekter till viss del, håller förvänansvärd hög klass. Men storymässigt käns det som om en högstadieelev har skrivit historien. Inte nödvändigtvis dåligt för det har en ungdomlig charm men filmen har inget driv. Detta är också en film som helt beror på sin twist som kommer i filmens tredje akt. Och det var lagom underhållande i sig men resan till twisten var ganska trist.

Men för sin otroligt låga budget är den är filmen ändå imponerande. Bra skräck när man är 12 år gammal. Men inte när man är en gammal gubbe som jag. Inte en film jag kommer återvända till tyvärr.

Betg: 👻👻 av 5.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)