Fredriks 31 filmer till Halloween. nr 4: Fear street 1994

Film nr 4: Fear street 1994 regisserad av Leigh Janiak år 2021.

Handling: året är 1994 och Deena (Kiana Madiera) har ett riktigt skit år. Pengarna räcker inte till, skolan är rena döden, framtidsutsikterna ser inte lovande ut och det är slut med flickvännen. Men så kommer det en möjligher att rädda relationen. Dock kommer det en hel hink grus i maskineriet när tre mördare från bortom graven kommer tillbaka med siktet i stället på Deenas ex.

Recention: detta är första delen i en trilogi baserad efter en ungdoms bokserie vid namn Fear street. Filmen har hög produktion och är välspelad. Mysteriet som byggs upp är engagerande och karaktärerna vi får lära känna är trivsamma.

Filmen har blandat in snygg samhällskritik angående klass och den orättvisa som minoritetsgrupper samt ekonomiskt svaga ställs inför. Och att vara ung och känna hopplöshet inför framtiden. Filmen fångar känslan att vara uppgiven tonåring ett trovärdig sätt.

Samtidigt är det en rolig film lika mycket som den är grotesque. Dock är filmen inte avslutande då det fins två filmer till för att bygga ut och sy ihop berättelsen.

Betyg: 🔪🔪🔪🔪 av 5. Mycket bra star till en trio filmer.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)