Fredriks 31 filmer till Halloween. nr 5 Prey 2022

Film nr 5: Prey regisserad av Dan Trachtenberg år 2022.

Handling: Naru (Amber Midthunder) vill bevisa sig för sin stam som en kompitent jägare. Men allt går åt skogen när hon börjar hittar spår efter vad hon tror är ett monster som lurar i vildmarken. När ingen tror henne beger hon sig ensam iväg på en farlig resa för att konfrontera det som bor i skogen.

Recention: detta är den sjunde filmen i rovdjuren serien och förra filmen, The Predator, var en ryslig besvikelse. Men denna film var en rejäl vitaminbost till serien. Och då gör filmen igentligen inget nytt, filmen är har stora likheter med första filmen men har samtidigt tillräckligt eget för att inte bli en kopia.

Handlingen är flyttad till 1700-talet vilket höjer nivån av hotet. I första filmen har de automatvapen och granater medan i denna pil och båge medan rovdjuret har högteknologiska vapen. Naru kamp mot rovdjuret påminner mycket om Arnolds i första filmen.

Filmen har många tysta scener och många vackra natrurscener. Naru är lätt att tycka om och jag fann mig glädjas i hennes framgångar likaväl ängslas i hennes motgångar. Hon har också med sig en mycket trevlig hund, Sarii, som jag inte ville se komma till skada. Våldet är grafiskt och extremt men sparsamt använt.

Kort och gott är detta en film jag riktigt tycker om. På samma nivå som första filmen.

Betyg: 👽👽👽👽 av 5

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)