Fredriks 31 filmer till Halloween. nr 6 – Hocus Pocus (1993)

Handling: Max (Omir Katz) har precis flyttat med sina föräldrar till staden Salem. Allt är trist och tråkigt. Han tvingas ta sin lillasyster på godis eller bus. Det leder dem till ett gamalt hus där enlig legenden tre häxor bode, systrarna Sandersson (Bette Midler, Sarah Jessica Parker och Kathey Naijim). Legenden visar sig vara sann och häxorna kommer tillbaka och ställer till med stora problem.

Recention: detta är en film för de lite yngre. Inte skräckfilm på långa vägar utan ett charmigt äventyr med Halloween fernis.

Filmen floppade hårt när den kom vilken jag kan förstå då manuset är ganska dåligt. Men den blev en kult favorit när den kom ut på hyrvideo vilket jag också förstår. Filmen har en fantastisk energi till sig. Midler, Parker och Naijim som spelar häxorna har en fantastisk kemi och de har uppenbart haft roligt när de spelat in sina scener.

Filmen fick mig några gånger att skratta till. Dock är den väldigt ojämn. Visuellt mycket trevlig med god Halloween atmosfär. Men alla andra karaktärer utöver häxorna är ganska karaktärsfattiga. Men varje gång häxorna är i bild är filmen underhållande.

Betyg: 🧹🧹🧹 av 5

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)