Fredriks 31 filmer till Halloween. nr 8 Bingo Hell (2021)

Handling: Lupita (Adriana Barraza) har levt hela sitt liv i Oaks springs. På sin ålders höst ser hon hur samhället bryst ner av fattigdom och sakta men säkert köps upp av risk kapitalister. Men Lupita och hennes vänner är områdets hjärta och själ, de har stått kvar när andra har fallit. Men så en dag kommer det en ny ägare till bingohallen där man kan vinna priser de bara drömt om. Men Lupita litar inte dess nya ägare, mr Big (Richard Brake). Lupita misstänker att vinna på mr Bigs bingo kan kosta dig din själ.

Recension: djävulen öppnar en bingohall är en väldigt rolig premiss för en film och denna film blandar komedin med skräcken väl. Dock fins det en allvarlig ton i filmen också. Miljön är det fattiga området och personerna vi möter är en fattig arbetarklass och miniriteter. Dessutom är huvudpersonerna äldre pensionärer som har sett sitt liv gå förbi. Fattigdomen och brustna drömar blir den perfekta platsen för djävulen att locka med glitter och glamour.

Men det är filmen målar också upp att fins stolthet och identitet i det som är ditt. Och en varning för att pryttlar och prylar inte kommer göra dig lycklig. Samtidigt är det en kritik emot klassamhället och att de som har kommer ta av dem som inte har. Och att det går att stå upp mot de som vill uttnjutja dig. Lupita köper inte djävulens skit snack och tar upp kampen mot fanskapet, handgripligt.

Och filmen förhåller sig inte på en religiös nivå om moral och icke moral. Inget att syndiga personer faller för djävulens frästelser utan istället fattiga människor som erbjuds ett bättre liv, som vissar sig vara lögn.

Filmen är en charmig skräck komedi med samhällskritiska bottnar. Ibland är dock karaktärerna lite väl konstlade för att jag skall köpa dem men i det stora var detta en mycket trevlig film.

Betyg: 😈😈😈😈 av 5

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)